Univeristatea Nationala de Aparare Carol I

Universitatea a fost fondată în anul 1889, de către generalul Ştefan Fălcoianu, fiind a şasea scoală de stat major din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles, având iniţial numele de "Şcoala Superioară de Război".
Influenţele franceză, germană şi sovietică şi-au făcut simţite prezenţa în procesul de pregătire în cadrul acestei instituţii. "LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT" - Munca stăruitoare învinge întotdeauna! Acesta este motto-ul care a stat la baza educării şi pregătirii a unui numar foarte mare de ofiţeri din toate categoriile de forţe armate, de la înfiinţare şi până în prezent.
Învăţământul în Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" asigură o pregătire completă şi complexă menită să consolideze instrumentarul ştiinţific şi metodologia necesară utilizării superioare a principiilor şi normelor acţiunii şi conducerii militare de nivel tactic interarme, operativ şi strategic în timp de pace, criză şi război. Investiţia în educaţie are efecte pe termen lung iar principiul e valabil şi pentru domeniul securităţii şi apărării naţionale.
Prestigioasă instituţie de învăţământ, cercetare şi cultură, Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" oferă numeroase programe de studii la mai multe niveluri şi forme de pregătire universitară : programe de doctorat, programe de masterat, programe de licenţă, specializări de învăţământ deschis la distanţă, precum si alte cursuri de perfecţionare. Universitatea Naţională de Apărare "CAROL I" are o bogată experienţă în domeniul cercetării ştiinţifice legată de utilizarea noilor tehnologii în educație, atât ca coordonator cât şi ca partener în proiecte importante.
Universitatea Naţională de Apărare "CAROL I" este orientată spre două direcţii principale:
1) Formarea de lideri şi experţi (militari şi civili) în domeniul apărării şi securităţii naţionale.
2) Elaborarea de studii științifice pentru instituții cu atribuții în domeniul securității și apărării naționale(Președenție, Guvern, CSAT, Parlament).

Contact