Partener 1

SOFTWIN

Softwin este mai mult decât un furnizor local sau regional de soluţii complexe de IT: de la înfiinţarea sa, în 1990 si pânăîn prezent, compania a reusit să cucerească pieţe internaţionale, câstigând încrederea clienţilor de pe patru continente: Europa, America de Nord, Asia si Australia. Începând cu anul 1993, Softwin a devenit prima companie românească implicată activ în domeniul educaţional si de instruire, dezvoltând soluţii inovatoare de conţinut electronic menite să îmbunătăţeascăprocesul de predare si învăţare. În noiembrie 2003 Softwin a lansat suita de Lecţii Interactive, un produs inovator pe piaţa românească de software educaţional. In anul 2004, Lectiile Interactive au obtinut Premiul Industriei IT&C la categoria "Proiectul cu cel mai bun conţinut educaţional al anului". În noiembrie 2005 Softwin a lansat Gazeta Matematică- Ediţie Electronică, un produs unic în lume, ce conţine întreaga colecţie a Gazetei Matematice din perioada 1895-2005, 60.000 de pagini ce cuprind peste 90.000 de probleme si articole matematice. Printre iniţiativele de succes ale Softwin se numără si lansarea portalurilor www.didactic.ro, vizitat lunar de peste 250.000 de cadre didactice si www.olimpiade.ro, singurul portal destinat olimpiadelor si concursurilor scolare din România. Softwin este prima organizaţie din România care a dezvoltat produse software conform ultimului standard în domeniul educaţiei virtuale, SCORM 2004. Softwin este furnizor de formare profesionala continua acreditat ANC. Softwin a desfasurat proiecte de cercetare si dezvoltare atat la nivel national cat si international prin: 1. Programul Socrates-Minerva–Proiectul ALS- “Adaptive Learning Spaces”–platforma pentru crearea de spatii de invatare active si personalizate; 2. Programul Leonardo Da Vinci –Proiectul UP2UML - “Upskilling to Object Oriented Software Development with the Unified Modeling Language” –dezvoltarea de nou continut si material de invatare.

Persoane cheie din echipa de cercetare a Partenerului 1

Ioana Hartescu

Ioana Hartescu este doctorand la Lancaster University UK si pregateste o teza in Technology Enhanced Learning. Are o diploma de Master of Science in Educational Science and Technology – Technology Applications in Education and Training de la University of Twente, The Netherlands. Dupa ce a acumulat 6 ani de experienta in project management și in consultanta si training, s-a alaturat echipei Softwin in 2006, unde a detinut diferite pozitii manageriale in care a fost responsabila pentru proiectarea si dezvoltare de continut si platforme educationale in proiecte de amploare destinate clientilor corporate, organizatiilor din administratia publica si institutiilor educationale. De asemenea, este cadru didactic asociat la Universitatea Bucuresti, unde preda Instructional Design si Blended Learning. Are experienta vasta in SCORM 2004, platforme e-learning, proiectarea continutului educational si consultanta e-learning. A prezentat articole la conferinte internationale, printre care ELSE 2012, Bucuresti si Networked Learning Conference, Maastricht, 2012.

Luciana Terente

Luciana Terente lucrează la Softwin ca Specialist Educațional, din 2005. A absolvit Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației în 2003, iar în 2005 a obținut diploma de Master în Management Educațional de la aceeași universitate. În 2011 a urmat cursurile de Training of Trainers și a obținut certificarea CNFPA / ANC. Are aproape 7 ani de experiență în planificare, proiectare și livrare de sesiuni educaționale pentru cadre didactice din ciclul preșcolar, primar și secundar și inspectori școlari pe teme legate de platforme de învățare online, blended learning, conținut e-learning, învățare centrată pe elev și învățare cooperativă. Luciana are 3 ani experiență ca metodist în educația inițială a tinerilor educatori / educatoare la Liceul Pedagogic și aproape 14 de experiență de cercetare în domeniul educației și protecției copilului. În 2005 studiul de caz al cărui co-autor a fost, “Dezvoltarea cadrelor didactice în grădinița model de training Tulcea a fost publicat în „Multiple Case Study Analysis” de Robert Stake (Guilford Publications, 2005) și prezentat la Conferința Internațională de Evaluare Calitativă din Statele Unite. Principalele proiecte în care a fost implicată Luciana în Softwin ca Specialist Educațional sunt: proiectare de conținut pentru BBC Jam, lecții de geometrie clasa VI și VII, geografie clasa IV, matematica pentru clasele II, III și IV; product management pentru proiecte educaționale finanțate din fonduri structural; fundamentare psiho-pedagogică pentru conținutul educațional și platformele e-learning Intuitext; formarea și consultantă pentru crearea de conținut cu platforma e-learning și instrument de creare de conținut IBM

Mihai Petcu

Mihai Petcu este doctorand la Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică și Informatică Economică. De asemenea, are un master în E-business de la aceeași universitate. Mihai lucrează la Softwin ca Team Leader Dezvoltare, are 5 ani experiență în dezvoltarea de produse educaționale online și are expertiză în tehnologii și arhitecturi relevante pentru mediul online.

Contact