Date generale

Mediu de dezvoltare şi Programă Analitică pentru implementarea de jocuri educaţionale

Jocurile educaționale digitale facilitează noi tipuri de interacțiuni ce pot fi exploatate intensiv pentru a îmbunătăți atât capacitățile individuale, cât și performanța organizațiilor care le adoptă. Jocurile educaționale digitale sunt sisteme interactive complexe ce operează în timp real. Prin urmare, dezvoltarea acestora implică o expertiă tehnică avansată, cunoștințe multidisciplinare avansate și resurse financiare semnificative.
Proiectul DESiG propune o abordare inovatoare care integrează concepte tehnice și pedagogice asociate jocurilor educaționale și care vizează facilitarea comunicării cu aplicații externe (exemplu: LMS). Cercetarea susține dezvoltarea de modele funcționale pentru medii de dezvoltare a jocurilor educaționale implementate atât în medii desktop, cât mobile. Aceasta inițiativă implementează o dezvoltare bazată pe componente care ia în considerație standarde certificate precum Servicii Web, SCORM, Experience API ce facilitează dezvoltarea de jocuri educaționale particularizate pentru sectoare de piață cheie vizate de consorțiu: mediul de afaceri si administrație publică.
Consorțiul DESiG este format din patru parteneri, respectiv doua întreprinderi inovatoare (ADVANCED TECHNOLOGY SYSTEMS - dezvoltator și integrator de sisteme software complexe bazate pe tehnologii de ultimă generație și SOFTWIN - lider în furnizarea de aplicații educaționale la nivel național si internațional), o universitate de prestigiu (Universitatea Națională de Apărare Carol I – promotor si implementator de metode de învățare inovative) și Institutul National de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul TIC și cel mai important institut de cercetare si dezvoltare în tehnologia informației și comunicațiilor din Romania. Proiectul este susținut de Serious Games Institute - Prof.Dr.Sara de Freitas, si de Universidad Complutense de Madrid - Prof.Dr.Baltasar Fernández Manjón.

Contact